Lektion 11 – Stop samvittighedsnaget og spis det der giver mening for dig
Her taler vi om, hvor vigtig din tilgang til kost er, baseret i din egen kerne frem for udefra-dikterede kostretninger. Du finder arbejdsarket til lektionen her.
Her taler vi om, hvor vigtig din tilgang til kost er, baseret i din egen kerne frem for udefra-dikterede kostretninger. Du finder arbejdsarket til lektionen her.
Vi se på vores fantastiske lever og dens mange, mange funktioner i denne lektion. Læs s. 336 – 344 i bogen. Du finder slides til denne lektion her.
I denne lektion gennemgår vi tyktarmen. Læs i bogen s. 333 – 336. Du finder slides til denne lektion her.
Vi gennemgår her tyndtarmen og dennes funktion. Læs i bogen s. 328 – 333. Du finder slides til denne lektion her.
Vi gennemgår galdeblæren og galden i denne video. Læs s. 326 – 327 i bogen. Du finder slides til denne lektion her.
Vi gennemgår bugspytkirtlen i videoen herunder. Læs s. 325 – 326 i bogen. Du finder slides til denne lektion her.
Vi gennemgår tolvfingertarmen i denne lektion. Du finder en kort oversigt over stoffer frigjort i tolvfingertarmen her. Læs s. 323 – 324 i bogen. Du finder slides til videoen her.
Vi gennemgår mavesækken og alt hvad dertil hører, inklusive sult- og mæthedsfornemmelse. Læs bogen s. 317 – 322. Du finder slides til videoen her. Der er en lille ekstra-video til denne lektion. Det er ikke dækket af pensum, men vi mener, at vores følelsesliv hører til her.
Her gennemgår vi munden, svælget og spiserøret. Læs i bogen på s. 310 – 316. Du finder slides til denne lektion her.
I denne lektion får du en introduktion til fordøjelsessystemet. Det er et stort og komplekst system, og vi kradser kun lige i overfladen her. Som behandler er det i praktisk forstand et af de allervigtigste systemer i kroppen, og vi vil derfor opfordrer dig til at holde dig opdateret på området og være nysgerrig på …