Fundamental Holistisk Ernæring

En gennemgang af menneskets grundlæggende ernæringsbehov.

Tilbage i tiden

Traditionel ernæring

Vi går i dybden med hulemenneskets ernæring, og plukker de dele ud, som giver mening for det moderne menneske.

Krop, Kost og Kemi

Essentielle næringsstoffer

Vi kommer igennem makro- og mikronæringsstoffer, mikroflora, vitaminer og mineraler – alle de essentielle næringsstoffer, så grundstenene i ernæringen kan lægges.

Allergier, intolerancer og sensitivitet

Udfordringer med mad

De fleste helbredsproblemer kan støttes med den rette kost. Du lærer om de store problemgrupper af fødevarer og får strategier til at håndtere dem i klinikken. 

Ernæring online

Alt undervisningsmateriale til Fundamental Holistisk Ernæring ligger online, så du kan tage kurset når det passer dig.

Afsluttende Quiz

Kurset afsluttes med en online quiz, som du kan tage når du har gennemgået alt materialet. 

Kursus certifikat

Dit certifikat udstedes straks når du har gennemført kurset, og er din dokumentation for din læring.

Fra behandler til behandler

Bygget til behandlere

Kurset er skabt af behandlere, som ved præcis hvilke udfordringer du har på klinikken, hvilken viden der virkelig kan gøre en forskel for dine klienter og hvordan dit syn på menneskekroppen har betydning for resultaterne af behandlingen. 

Høj faglighed

Viden er vigtig, og kvaliteten af undervisningen er i højsædet. Fagligheden i undervisningen har topprioritet.

Tilpasset din hverdag

Plads til undervisning i dit hovedfag, dit job, dine klienter og din familie - du bestemmer selv hvornår du læser.

Kursus certifikat

Der giver dig mulighed for at dokumentere din læring overfor foreninger, arbejdspladser mv.

INDHOLD

Det her får du:

Kurset indeholder det, der svarer til 17 timers live undervisning. 

Du får videoer, tekst, guides, ekstra materiale og quizzer. Der anvendes ekstern litteratur i kurset, som du selv skal anskaffe. Bøgerne der anvendes kan lånes på biblioteket. 

Bøgerne der anvendes i kurset er ‘Ernæringslære’ af Iben Humble Kristensen, ‘Naturens Vitaminer og Mineraler’ af Lisbeth Hagerup og ‘Hvad er det du drikker’ af Ane Bodil Søgaard, Karen Østergaard og Troels V. Østergaard. 

Kurset afsluttes med en Multiple Choice quiz.

 

Du har adgang til alt materiale i 2 år fra købsdatoen. 

Fundamental Holistisk Ernæring

Modulet starter med en hurtig genopfriskning af Anatomi og Fysiologi, så basis for forståelsen af ernæringen er helt skarp.

Derefter tager vi hul på den traditionelle ernæring som mennesket biologisk set er skabt til at indtage. 

Vi slutter modulet af med en gennemgang af, og diskussion om, hvad rigtig mad egentlig er, og hvad vi mener når vi siger ‘rigtig mad’.

I dette modul gennemgår vi den traditionelle ernæringslære, som omhandler menneskets behov for essentielle næringsstoffer. 

Vi ser på mikrofloraen og på mikrobiomets betydning for kroppens trivsel, ligesom vi gennemgår makronæringsstofferne (fedt, protein og kulhydrat) og samtlige af de essentielle mikronæringsstoffer (vitaminer og mineraler), herunder også hvad en fornuftig dosering er når det kommer til tilskud. 

I dette modul er der en indgående gennemgang af indkøbsvaner, og hvordan vi kan hjælpe vores klienter til nogle vaner der på det helbredsmæssige område kan gøre en stor forskel for deres helbred, blandt andet lærer du hvordan man læser en varedeklaration, herunder også hvilke informationer du ikke finder på varedeklarationen. 

Vi ser på de forskellige stofskiftetyper, og du tester hvilken type du selv er. Du lærer hvordan de forskellige stofskiftetyper kan have stor betydning for tallerkenfordelingen og for hvordan kroppen i det hele taget trives. 

Vi gennemgår også emnet Food tracking, da det i høj grad er populært hos vore klienter, og det er derfor nyttigt at kende til de forskellige apps og muligheder der findes her. 

En stor del af dette modul omhandler allergier, intolerancer og sensitivitet. Vi ser på hvorfor ‘laktosefri’ er et underligt begreb, hvordan gluten påvirker kroppen, selv hos ikke-intolerante mennesker. Vi gennemgår de største grupper af problematiske fødevarer i forhold til intolerance, herunder soja, majs, natskygge m.fl.

Vi ser også på Cravings, og hvad der ligger til grund for dem, samt følelser og mad. 

Vi gennemgår en række diættyper og ser på om de er hensigtsmæssige fra et holistisk, naturligt synspunkt. 

Også implementeringen af forandringer er uddybet og gennemgået i dette modul.

Bare klar til at gå i gang? Hop med her: