20 % rabat på Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære

Brug koden U0YMIS1M og spar 2.000,- kr.

Fra behandler til behandler

Anatomi

Læren om hvordan kroppen ser ud – hvad består den egentlig af, hvor sidder organer og muskler placeret?

Fra behandler til behandler

Fysiologi

Fysiologi handler om kroppens funktion. Hvordan overføres et nervesignal, hvordan fordøjelse maden, hvad kan hormoner egentlig?

Fra behandler til behandler

Sygdomslære

Læren om den syge krop følger i hælene på læren om den raske krop. Du lærer hvornår du kan behandle din klient, hvordan du skal sende vedkommende til læge eller om du måske bare skal ringe efter en ambulance.

AFS online

Alt undervisningsmateriale til Anatomi og Fysiologi samt Sygdomslære ligger online, så du kan tage kurset når det passer dig.

Eksamen live

Du får to eksaminationer med fremmøde med i købet, et af kravene fra SKAT i forbindelse med momsfritagelse.

Eksamensbevis

Dit eksamensbevis er din garanti overfor din terapeutforening som skal stå inde for at du er ordentlig uddannet inden du får dit RAB bevis.

Fra behandler til behandler

Bygget til behandlere

Kurset er skabt af behandlere, som ved præcis hvilke udfordringer du har på klinikken, hvilken viden der virkelig kan gøre en forskel for dine klienter og hvordan dit syn på menneskekroppen har betydning for resultaterne af behandlingen. 

Høj faglighed

Viden er vigtig, og kvaliteten af undervisningen er i højsædet. Fagligheden i undervisningen har topprioritet.

Tilpasset din hverdag

Plads til undervisning i dit hovedfag, dit job, dine klienter og din familie - du bestemmer selv hvornår du læser.

Eksamensbevis

Der giver dig mulighed for RAB-registrering og momsfritagelse, såfremt de øvrige krav til dette er i orden.

“Det største eventyr, du kan tage på, er at leve det liv, du drømmer om.”

Oprah Winfrey

Så hvad drømmer du om?

En klinik med glade klienter, gode resultater og mulighed for selv at bestemme over din hverdag? 

Det får du når du er blevet en dygtig behandler. At være det starter med at have rammerne på plads. Rammerne for dit hovedfag (fx akupunktur, zoneterapi eller kraniosakralterapi) er anatomi, fysiologi og sygdomslære.

Testimonials

Det her siger de studerende om kurset:

"I perioder var jeg overbevist om at det ville være lettere at lære kinesisk end anatomi og fysiologi. Den ‘hårde’ kamp, blev vendt til en mega succes oplevelse, for Katrine kan åbenbart lære en gammel hund nye kunster!"
5/5
Mette Albrechtsen
“Underviseren er god til at forklare svært stof på en anden måde hvis der var blank skærm og det ikke blev forstået i første omgang eller anden, så prøver vi på en anden måde.”
5/5
“Godt materiale. Min fremgangsmåde var at læse et kapitel og derefter se videoer og det gjorde at stoffet hang fast. Videoerne var gode og informative og fedt at der også kom noget andet med end det der står i bøgerne.”
5/5
Dorte Skjønnemand
“Underviser med livsglæde, gå-på-mod, er aktiv, lyttende og ændrer [undervisningen] ved behov til den enkelte elev, så alle føler sig godt tilpas. Du er en super dygtig underviser, dias er fede, din måde at involvere os, alt er super.”
5/5
INDHOLD

Det her får du:

Pakken med Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære indeholder først og fremmest det der svarer til 200 timers Anatomi og Fysiologi undervisning samt 100 timers undervisning i Sygdomslære. Begge fag afsluttes med en eksamination med fremmøde. 

Online materialet indeholder guides, opgaver, videoer og en del andet, som alt sammen skal hjælpe dig igennem stoffet, ligesom dialogen med din underviser skal hjælpe dig.

Lærebøgerne som anvendes i kurset er Kjeld Bruun-Jensens bøger Anatomi og fysiologi på en anden måde 1 og 2 samt Sygdomslære på en anden måde. Du skal selv anskaffe dig bøgene.

Her kan du se hvad kurserne indeholder:

Anatomi & Fysiologi

Du får afklaret grundlaget for resten af kurset. Du lærer om naturens mindste dele, og hvordan de organiserer sig i form af celler og væv. Du får naturens grundlæggende strategier på plads.

Nervesystemet er et af tre livsvigtige, overordnede styresystemer – går det i stå, dør du. Derfor er det vigtigt. Dette system kobler informationer fra forskellige dele af kroppen sammen, og sørger for at alt fungerer som det skal.


[BONUS-modul] Nervesystemet handler om kommunikation internt i kroppen – fra et væv til et andet. Det er samtidig hovedansvarligt for vores vaner, og du lærer i denne bonus-lektion hvad en vane er, og hvordan du laver om på den.

De regulerende funktioner i kroppen har større indflydelse på vores humør og overskud, end hvad man umiddelbart skulle tro. Hormonerne er bitte-små, men har rigtig stor betydning for al regulering i kroppen. De har væsentlig indflydelse på blandt andet stress, kønsdrift og fordøjelse.


[BONUS-modul] Du lærer i dette modul om hormonsystemets regulering og hvordan du selv kan påvirke det, til at skabe mere ro og glæde i hverdagen.

Immunsystemet er et af vores absolut vigtigste systemer til at opretholde et stærkt helbred. Immunsystemet beskytter os mod udefrakommende farer, som mikroorganismer eller andet der kan forstyrre den indre balance.


[BONUS-modul] Du lærer her hvad du kan gøre for at styrke det og hvorfor en sund grænsesætning er afgørende i denne proces.

Sanserne er vejen ind i kroppen. Nogle mest til nydelse, nogle mest til overlevelse. Vi gennemgår de vigtigste sanser i kroppen og deres funktion.


[BONUS-modul] Du får værktøjer til at træne og styrke dine sanser og føle dig frem mod din egen vej til lykken.

Muskler, knogler og led kaldes også for vores bevægeapparat. En forståelse af hvordan det ser ud og virker, er med til at skabe forståelse for, hvad motion og bevægelse egentlig betyder for os. Vi gennemgår muskler, knogler og led.

[BONUS-modul] Du får redskaberne til at skabe en stærk og sund krop – med motion. Uanset din fysiske form, og uden tvang, kamp og tårer, men med kærlighed, omsorg og respekt for din krop.

Seksualitet hænger sammen med nydelse. Du lærer om kønsorganernes opbygning og funktion og får sat perspektiv på kernen i seksualiteten og hvorfor den kan være så svær, sårbar og uhåndgribelig.

Du bliver skarpere på din krops behov – hvad stofskiftet egentlig er og om en vitaminpille kan gøre dig sund.

Mad skal være en glæde. Du lærer på dette modul hvordan din fordøjelse virker og hvorfor forskellige fødevarer kan være en udfordring for nogen. Vi har især fokus på de fysiologiske processer der omsætter maden igennem systemet. Vi ser på detaljerne omkring nedbrydningen af fx en rød bøf der bliver omsat til bittesmå aminosyrer, der kan anvendes af kroppens som byggesten til forskellige proteiner i kroppen.


[BONUS-modul] Fokus er på mad-glæde og overskud – og hvad du egentlig har brug for.

Kærligheden bor i hjertet – og du lærer hvordan den bolig ser ud. Du lærer hvordan dit kredsløb har afgørende betydning for opretholdelse af dit liv – og hvordan blodets ilt og næring på forunderlig vis kommer i kontakt med alle celler i kroppen.

Lungerne og luftvejene er organer der har helt afgørende betydning. Det er en fascinerende størrelse hvor blod og luft kommer i så tæt kontakt med hinanden at man næste skulle tro at det ikke var muligt. Det gør også organerne sårbare, så vi kigger på hvordan kroppen beskytter lungerne.


[BONUS-modul] Din vejrtrækning har afgørende betydning for dit liv. Ilt er lig med liv. Du lærer at trække vejret rigtigt og at forstå hvorfor lungerne giver dig energi.

Vand, vand, vand. Vand er liv. Uden vand tørrer du ud. Drænet for vitalitet. Du får hjælp til at forstå vigtigheden af vand, og hvordan nyrernes funktion opretholder din vitalitet, din væskebalance, din saltbalance og meget mere.

Sygdomslære

Hele vejen igennem kurset får du indblik i hvad du egentlig skal bruge sygdomslæren til. Du får den ene case efter den anden med udgangspunkt i de klienter, der kan dukke op i din klinik. Hvad ser du hos dem, og hvordan vurderer du deres sundhedstilstand? Du bliver skarp på hvornår en klient skal sendes til lægen, og får omsat sygdomslæren til praksis.

Vi uddyber din viden om immunsystemet og immunsystemets respons på angreb.

En dybdegående gennemgang af de mest almindelige sygdomme.

En gennemgang af de psykiske sygdomme, psykosomatik og betydningen af dette.